Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που μας ένωσε ο εθελοντισμός και η αγάπη μας για τον Άνθρωπο στις αρχές του 2000. Μέσα από  την ενεργή συμμετοχή μας σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης σε μία από τις μεγαλύτερες διασωστικές οργανώσεις της Ελλάδας με δράση σε Ελλάδα και εξωτερικό, προσφέραμε πάνω από 20 χρόνια με όλες τις δυνάμεις. Μέσα από την εκπαίδευση και την άρτια κατάρτιση όμως, συνειδητοποιήσαμε πολύ σύντομα, οτι μόνο αν εκπαιδευτούν πολλοί άνθρωποι, κάνουμε τον κόσμο μας ασφαλέστερο.

Αποφασίσαμε την αγάπη μας για την εκπαίδευση αλλά και τον Άνθρωπο να το κάνουμε επάγγελμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτός ο οργανισμός.

Όλοι μας οι εκπαιδευτές είναι πιστοποιημένοι από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC.EDU) και την NAEMT (PHTLS).

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Έλενα Μαχά (Ιδρύτρια -υπεύθυνη προγραμμάτων)

Η Έλενα ξεκίνησε την δράση της το 2002 σε εθελοντική διασωστική οργάνωση. Το 2004 έγινε αρωγός στην δημιουργία της σύστασης του τμήματος πρώτων βοηθειών της οργάνωσης και μαζί με άλλους εθελοντές  άρχισε να εκπαιδεύεται και να πιστοποιείται από διεθνής οργανισμούς στην Προνοσοκομειακή Φροντίδα.

Από το 2005 και με γνώμονα την απόκτηση εμπειρίας ξεκίνησε να συμμετέχει εθελοντικά, σε εφημερίες στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης όπου και συνέχισε για τα επόμενα 10 χρόνια. Παράλληλα συμμετείχε σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στην Ελλάδα. Από το 2007 ως επικεφαλής του τμήματος Πρώτων βοηθειών αποτέλεσε αναπόσπαστο στέλεχος στην συγγραφή εγχειριδίων πρώτων βοηθειών, και δημιούργησε ένα πολυεπίπεδο πρόγραμμα εκπαίδευσης των εθελοντών με στόχο την άρτια και επικαιροποιημένη εκπαίδευση.

Υπήρξε μέλος της οργανωτικής επιτροπής τριών  Πανελληνίων συνέδριων σε θέματα πρώτων βοηθειών με την συμμετοχή εκπαιδευτών του ΕΚΑΒ, νοσηλευτών, γιατρών με ειδικότητα το επείγον και εθελοντών διασωστών.

Συμμετείχε στην διοργάνωση μεγάλων ασκήσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό με θέμα την έρευνα και διάσωση σε ερείπια μετά από σεισμική καταστροφή με διεθνείς συμμετοχές από Μεγάλη Βρετανία, Τουρκία και άλλες χώρες, οι οποίες βασίστηκαν στα πρωτόκολλα του INSARAG UN.

Διαθέτει πολυετή εμπειρία ως επικεφαλής πρώτων βοηθειών για την κάλυψη επειγόντων περιστατικών σε μουσικές εκδηλώσεις στον χώρο της Διεθνής Έκθεσης Θεσσαλονίκης,  σε αθλητικές εκδηλώσεις, σε καλλιτεχνικά δρώμενα καθώς επίσης και για διάστημα δυο χρόνων στους ποδοσφαιρικούς αγώνες της ΠΑΕ ΑΡΗΣ.

Είναι course organiser από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC), και εκπαιδεύτρια του PHTLS (NAEMT).

Από το 2006 έχει συμμετέχει σε πλήθος εκπαιδεύσεων με κοινό εθελοντές και πολίτες  σε όλη την Ελλάδα, καθώς και εταιρείες όπως COSMOTE, IKEA, INTERAMERICAN, LIDL, PFIZER , PELOPAC  κ.α.

Μαρία Τσουκάπα (υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά)

Η Μαρία ξεκίνησε την εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες το 2014. Μετά από ένα χρόνο έγινε μέλος εθελοντικής οργάνωσης όπου συνέχισε να εκπαιδεύεται εντατικά στις πρώτες βοήθειες. Το 2017 έγινε δεκτή  στην εκπαιδευτική ομάδα του τμήματος πρώτων βοηθειών και συγχρόνως συνέχισε την εκπαίδευση με πιστοποιήσεις από διεθνείς οργανισμούς στην Προνοσοκομειακή φροντίδα.

Από το 2016 και για τρία χρόνια συμμετείχε εθελοντικά σε εφημερίες στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Διαθέτει εμπειρία σε συμμετοχή ομάδων κάλυψης πρώτων βοηθειών στις μουσικές εκδηλώσεις στον χώρο της Διεθνής Έκθεσης Θεσσαλονίκης, σε καλλιτεχνικά δρώμενα και σε αγώνες ορεινού τρεξίματος στην περιοχή του Ολύμπου.

Είναι εκπαιδεύτρια πρώτων βοηθειών από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC) και διαθέτει πιστοποιήσεις  TFR και PHTLS (NAEMT).

Τα τελευταία πέντε χρόνια έχει συμμετέχει σε πλήθος εκπαιδεύσεων με κοινό εθελοντές και πολίτες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδα.

Κατερίνα Εφραίμογλου (Courses Coordinator- Yπεύθυνη εκπαιδεύσεων Κρήτης)

Η Κατερίνα ξεκίνησε το 2009 να εκπαιδεύεται στις πρώτες βοήθειες και την νοσηλευτική φροντίδα σε εθελοντική οργάνωση στο Ηράκλειο Κρήτης.

Από το 2010 και για 5 χρόνια  προσέφερε εθελοντικά υπηρεσίες στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Πανάνειου Βενιζέλειου Νοσοκομείου στο Ηράκλειο.

Συμμετείχε σε δράση για την παροχή υγειονομικής φροντίδας σε παραμεθόρια περιοχή με την εθελοντική οργάνωση «Γιατροί του Αιγαίου».

Το 2012 γίνεται μέλος σε εθελοντική διασωστική οργάνωση ενώ παράλληλα εκπαιδεύεται και πιστοποιείται από διεθνείς οργανισμούς στην Προνοσοκομειακή Φροντίδα (ERC, EFR, TFR, PHTLS).

Γίνεται επικεφαλής του τμήματος πρώτων βοηθειών και μέλος της εκπαιδευτικής ομάδας του τμήματος πρώτων βοηθειών της οργάνωσης. Λαμβάνει μέρος σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, στην διοργάνωση εκπαιδευτικών ασκήσεων, και ήταν υπεύθυνη για την υγειονομική κάλυψη επειγόντων περιστατικών για τις εκδηλώσεις που αναλάμβανε η οργάνωση (αθλητικές, καλλιτεχνικές, κοινωνικές κ.α.).

Έχει πιστοποιηθεί ως εκπαιδεύτρια από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC).

Είναι απόφοιτος (2019) του Δημόσιου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης Γενικού Νοσοκομείου Βενιζέλειου Πανάνειου για την ειδικότητα βοηθού νοσηλευτικής γενικής νοσηλείας (πιστοποίηση Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.)

Έχει εκπαιδεύσει πλήθος πολιτών, μαθητές, στελέχη εταιρειών και εθελοντές στην Ελλάδα.

Δανάη-Φωτεινή Μαυρουδή (εκπαιδεύτρια πρώτων βοηθειών)

Η Δανάη ξεκίνησε το 2007 την εκπαίδευση της στις Πρώτες Βοήθειες και το 2008 έγινε μέλος σε εθελοντική διασωστική οργάνωση. Το 2009 απέκτησε ενεργητική δράση στην εκπαιδευτική ομάδα του τμήματος πρώτων βοηθειών της οργάνωσης και παράλληλα ξεκίνησε να εκπαιδεύεται και να πιστοποιείται από διεθνής οργανισμούς στην Προνοσοκομειακή Φροντίδα.

Το 2010 έγινε η έναρξη εθελοντικής συμμετοχής σε εφημερίες στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης και συνέχισε την δράση της στο νοσοκομείο για τα επόμενα 10 χρόνια. Παράλληλα, συμμετείχε σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στην Ελλάδα. Επίσης την ίδια χρονιά αποτέλεσε σημαντικό κρίκο στην συγγραφική ομάδα εγχειριδίων πρώτων βοηθειών και στην οργάνωση ενός πολυεπίπεδου προγράμματος εκπαίδευσης των εθελοντών με στόχο την άρτια και επικαιροποιημένη εκπαίδευση.

Υπήρξε μέλος της οργανωτικής επιτροπής τριών Πανελληνίων συνεδρίων σε θέματα πρώτων βοηθειών με την συμμετοχή εκπαιδευτών του ΕΚΑΒ, νοσηλευτές, γιατρούς με ειδικότητα το επείγον και εθελοντές διασώστες καθώς και τεσσάρων Πανελληνίων συνεδρίων ορεινής διάσωσης με την συμμετοχή φορέων της ορεινής διάσωσης από όλο τον κόσμο.

Διαθέτει πολυετή εμπειρία ως επικεφαλής πρώτων βοηθειών για την κάλυψη επειγόντων περιστατικών σε μουσικές εκδηλώσεις στον χώρο της Διεθνής Έκθεσης Θεσσαλονίκης,  σε αθλητικές εκδηλώσεις, σε καλλιτεχνικά δρώμενα καθώς επίσης και για διάστημα δυο χρόνων στους ποδοσφαιρικούς αγώνες της ΠΑΕ ΑΡΗΣ.

Είναι εκπαιδεύτρια από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης και εκπαιδεύτρια του PHTLS (NAEMT).

Από το 2009 έχει συμμετέχει σε πλήθος εκπαιδεύσεων με κοινό εθελοντές και πολίτες  σε όλη την Ελλάδα καθώς και εταιρείες όπως COSMOTE, IKEA, INTERAMERICAN, LIDL, PFIZER , PELOPAC  κ.α.

Κων/νος Ευθυμιόπουλος (εκπαιδευτής)

Ο Κώστας ξεκίνησε την εκπαίδευσή του στις Πρώτες Βοήθειες το 2014 ως εθελοντής σε διασωστική οργάνωση στο Ηράκλειο Κρήτης.

Το 2017, εντάχθηκε στην εκπαιδευτική ομάδα των πρώτων βοηθειών, εκπαιδεύοντας πολίτες και εθελοντές στην Κρήτη.

Παράλληλα, στα πλαίσια της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης, πιστοποιείται μετά από εξετάσεις από τους διεθνής οργανισμούς ( ΝΑΕΜΤ, EFR, ERC) ως διασώστης . Ενώ έχει πιστοποιηθεί ως εκπαιδευτής από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC).

Έχει συμμετάσχει σε ασκήσεις και επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στην Κρήτη αλλά και σε άλλα μέρη της Ελλάδας.

Μιχάλης Τσαούσης (εκπαιδευτής)

Ο Μιχάλης ξεκίνησε την εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες το 2016 ως μέλος εθελοντικής οργάνωσης όπου συνέχισε να εκπαιδεύεται εντατικά στις πρώτες βοήθειες.

Το 2017 έγινε δεκτός ως βοηθητικό μέλος στην εκπαιδευτική ομάδα του τμήματος πρώτων βοηθειών και συγχρόνως συνέχισε την εκπαίδευση με πιστοποιήσεις από διεθνείς οργανισμούς στην Προνοσοκομειακή φροντίδα. Από το 2017 συμμετείχε εθελοντικά σε εφημερίες στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης και το 2019 ανέλαβε τον προγραμματισμό και τον συντονισμό των εθελοντών στις εφημερίες.

Διαθέτει εμπειρία σε συμμετοχή ομάδων κάλυψης πρώτων βοηθειών σε εκδηλώσεις και έχει αναλάβει τον προγραμματισμό και το συντονισμό τους από το 2019 σε εθελοντική οργάνωση.

Είναι εκπαιδευτής πρώτων βοηθειών από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC) και διαθέτει τις πιστοποιήσεις του οργανισμού, Immediate Life Support και Paediatric Basic Life Support.

Το 2017 απέκτησε πτυχίο ναυαγοσώστη με εκπαίδευση και στην διαχείριση ΑμεΑ και τα δύο τελευταία χρόνια ασχολείται την καλοκαιρινή περίοδο και ως ναυαγοσώστης ανοιχτής θαλάσσης.

Τα τελευταία πέντε χρόνια συμμετέχει σε πλήθος εκπαιδεύσεων με κοινό εθελοντές και πολίτες, αλλά και σε παρουσιάσεις σε σχολεία, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδα.

Κίμων Δημήτριος Άλφρεντ Ρούντολφ (εκπαιδευτής)
Ο Κίμωνας ξεκίνησε ως εθελοντής διασώστης και από την πρώτη μέρα τον κέρδισαν οι πρώτες βοήθειες.
Ταυτόχρονα εκπαιδεύτηκε στην αντιμετώπιση μαζικών καταστροφών και έχει συμμετάσχει σε επιχειρήσεις δασοπυρόσβεσης, άντλησης υδάτων μετά από πλημμύρες καθώς επίσης έχει συμμετάσχει στην υγειονομική κάλυψη αθλητικών εκδηλώσεων τόσο σε αστικό περιβάλλον όσο και στην ύπαιθρο. Ενώ έχει εκπαιδευτεί και από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Η τριβή του με τις πρώτες βοήθειες του δημιούργησε την επιθυμία να αλλάξει επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνει επαγγελματίας υγείας. Έτσι, το 2019 εγγράφηκε στο Δημόσιο ΙΕΚ ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης.
Το 2022 ολοκλήρωσε την φοίτηση του και την πρακτική άσκηση αποκτώντας τη Βεβαίωση Επιτυχούς Κατάρτισης (ΒΕΚ) ως Διασώστης -Πλήρωμα ασθενοφόρου.
Βρίσκεται σε αναμονή πιστοποίησης από τον ΕΟΠΠΕΠ.
Είναι  πιστοποιημένος εκπαιδευτής πρώτων βοηθειών από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC-BLS/PBLS) και πιστοποιημένος εκπαιδευτής  PHTLS. και έχει εκπαιδεύσει πλήθος πολιτών και εταιρείες.

Επιστροφή…